Resultat fra utstilling i Roskilde!

15.05.2024

Utstilling: Internasjonal og nordisk utstilling i Roskilde   

Dato: 10-12.mai 2024

Hunder: RLI AGHI AGI Eagermind Honour The Code - Alfa

Eagermind How You Remember Me - Ember

Da har vi vært på en tre dagers utstilling i Roskilde med hundene. Siden sheltie og aussie ofte går samtidig så valgte vi denne gangen å bare stille aussiene. Det har vært svært hektisk på de to forje utstillingene å stille både sheltie og aussie. Så dette er den eneste utstillingen vi så langt i år valgte å bare stille to av hundene.

Vi kombinerte denne utstillingen med en familieferie så da kjørte vi bobil med 2 voksene, 3 barn og 3 hunder til Danmark. Det ble også tid til både Legoland og badeland i flere dager. Vi har også fått vært på noen kjempe fine campingplasser og både hunder og barn har virkelig kost seg på ferieturen.

Vi fikk dessverre ikke helt resultatene vi håpet på, men fortsatt fornøyd med hunder som har vist seg godt frem. Som beste resultat fikk Ember EXC, CK, 2.JKK og reserve junior cert, og Alfa fikk EXC i en stor åpen klasse. 

Kritikkene fra rasespesialisten Naja Julie Winther-Baaring:

Ember: 12 mdr gammel. tiltalende blue merle tæve af høj kvalitet. racetypisk hoved med smukt ansatte trekantede øre af god størrelse. korrekt stop. tørre læber. fast lige overlinje. korrekt vinkel i sin front, men noget kort i overarmen. korrekt længde på brystkassen. velvinklet knæ og haseled. set fra siden sparker en anelse højt. forfra og bagfra korrekte bevægelser. velfremvist og vel groomet. tiltalende temperament

Alfa: 3 år gammel. tiltalende blue merle feminin tæve. korrekt hoved med fine proportioner. tørre læber. mandelformede øjne. ørerne må ikke blive større. flot nakke og lige fast overlinje. dyb brystkasse. let optrukken underlinje. noget blød i sin mellemhånd. lige ben. velvinklet bagparti. korrekt haselængde. frie jordvindende bevægelser set fra siden. korrekt bagfra. forfra ses den bløde mellemhånd i bevægelse. korrekt pels. velfremvist og velgroomet.

Ellers var det veldig hyggelig å møte kjente rundt ringen og det var en veldig fin utstilling som vi sikkert vil dra til ved en senere anledning også. Ember plasserte seg som 2.JKK hver dag så vi var nært junior certet alle dagene. Til neste utstilling så skal jeg få trent mer på Ember sin trav da hun av og til vil løfte litt høyt på beina i trav. Alfa skal jeg trene litt mer oppstilling med, ofte blir hun litt slapp i holdningen sin, eller så har hun litt overtenning og vil prøve alle triks hun kan for å få godbit. Dette kommer rett og slett av at vi så og si aldri trener utstillingstrening med hundene. Så jeg må få jobbet mer med henne slik at jeg får en mer intens stå der hun viser seg litt bedre fram, samtidig som hun står helt i ro over tid.