Agility stevne i Sverige

16.10.2023

Stevne: Skellefteå / agility             Dato: 14-15.oktober 2023

Hund: RLI AGHI AGI Eagermind Honour The Code - Alfa

Klasse: Agility klasse 2 og hopp klasse 2


I helgen har jeg deltatt på agility stevne i Skellefteå med Alfa. Det ble stang ut hele helgen så ingen feilfrie løp å skryte av, men fortsatt mye bra og totalt sett er jeg ganske fornøyd. Hadde selvsagt håpet på opprykk denne helgen til klasse 3, men samtidig er det mye som skal klaffe for at man skal få ut det beste på stevne. Det var morsomme og samtidig ganske vanskelige baner og Alfa gjorde til tider en svært god jobb og vi fikk til mye av det som var vanskelig. I tillegg satt alle feltene i 3 agility løp, noe jeg er svært stolt av. Jeg var foran henne på noen felt og ganske langt bak på andre felt og hun traff hver gang.


Det vi skal jobbe mest med framover og som er vår største utfordring er fokus og forstyrrelser. Jeg er selv fornøyd med at jeg fikk til å varme opp på en god måte slik at hun både hadde fokus og var skjerpet. I tillegg valgte jeg på noen løp å belønne i banen hvis vi hadde disket. Da benytter jeg muligheten til å ta det som trening og kjører på med noen hinder og så belønne henne. Ellers vil jo mengdetrening med god kvalitet heve nivået vårt. Feltene sitter så godt fordi hun har en veldig god forståelse for det. Mens et hopp hinder kan bety så mye forskjellig, og det er mange kommandoer som skal sitte godt for at hun skal få en god forståelse for hvilken vei hun skal hoppe og hvor hun skal etterpå.

Ellers er Alfa en drøm å ha med seg på stevner og å reise rundt med, overnatte på hotell m.m. Jeg elsker at hun er så fokusert når vi venter på tur og det står 7 hunder i ventebokser på rekke og rad. Flere av dem utagerte ganske mye og ikke minst er det mye lyd generelt på et agility stevne. Alfa er jo av en rase som har lett for å gi lyd fra seg, men jeg har belønnet å være stille fra hun var veldig liten og belønnet det MYE. Jeg har hatt aussie med mye lyd og jeg vet at jobber man godt med det så kan man minske lyden mye. Samtidig så har det vært relativt lite lyd i Alfa fra hun kom i hus, så noe er nok arvelig og det har da vært ganske enkelt å forsterke den adferden. Det er en drøm å slippe å stresse / må ta hensyn til egen hund som stresser. Hun kan legge seg ned og slappe av hvis jeg ønsker det og hun kan stå å være fokusert og klar hvis jeg ønsker det. Blir det mye venting er det fint å kunne veksle mellom å slappe av og å være klar, og hun klarer bare å yte maks hvis hun har overskudd til det. Så det er bra at hun klarer å slappe av i et så hektisk miljø som det er på et agilitystevne. De andre to har også fått en god dose med miljøtrening på agility stevnet og ikke minst mange fine turer i de svenske skoger.


Jeg legger ut jevnlige oppdateringer på instagram og facebook siden til Star of Evaras, så følg oss gjerne der hvis du vil se mer av hverdagen vår med hundene. Jeg oppdaterer oftere på instagram og facebook siden vår enn her på hjemmesiden. Samtidig skal jeg prøve å oppdatere også her jevnlig, men det blir bare ikke like ofte. Så hvis du vil se mer glimt av hverdagen vår så følg oss gjerne på instagram og facebook. Jeg har blant annet laget to filmer / reels fra agilitystevnet i helgen som er delt både på instagram og facebook siden vår.