Bris 1 år!

24.10.2023

I dag fyller verdens beste Bris 1 år! Tiden har gått så fort og jeg husker godt når vi hentet henne like før jul for et år siden. Bris kommer fra kennelen Zitara Star og hennes kennelnavn er Zitara Stars Cover Angel. Moren har både britiske og amerikanske linjer, mens faren på tross av fargen bi black har bare britiske linjer. 


Hun er blitt 5,2kg og 34cm høy så hun vil sannsynligvis konkurrere i klasse smal i agility. Jeg ønsker meg en relativt liten sheltie som samtidig var innenfor rasestandarden og det er akkurat det jeg har fått. Det er en liten hund med masse personlighet og ikke minst en stor arbeidslyst. Hun elsker å jobbe og hun er den mest lojale hunden jeg noen gang har hatt. Hun er også glad i å slappe av og kose. Hun har en god avknapp og er fornøyd både med aktive dager og mindre aktive dager. 


I neste uke skal hun sjekkes for HD og AD og vi krysser fingrene for gode resultater. Heldigvis er det et relativt lite problem innenfor rasen Shetland Sheepdog. Samtidig mener jeg at hvis vi ikke sjekker så kan vi heller ikke være sikker på hvor mange hunder vi har som er frie. I tillegg er ikke HD og AD så enkelt som at hvis vi parrer to frie hunder så får vi bare valper uten HD og AD. Derfor burde flest mulig sjekke HD og AD så man kan få se statistikken i linjene.