Planer for året 2024: Utstilling, stevner, sheltie kull og aussie kull!

28.03.2024

I dette blogginnlegget tenkte jeg å dele litt om planene for 2024. Både hvilke utstillinger og stevner vi allerede har planlagt, målene våre for året og ikke minst hvilke planer vi har for sheltie og aussie kull her hos Star of Evaras.

Utstilling og stevner: Vi har allerede vært på en utstilling i Finland og 3 agility stevner i år. Blant annet har Alfa fått opprykk til hopp klasse 3 og fått et napp i agility klasse 2. Vi har også kjøpt oss bobil og gleder oss til å reise rundt på utstillinger og stevner i den.

I år skal vi til Vasa på internasjonal utstilling i april, og vi skal også til Danmark og Roskilde på tre dagers utstilling i mai. Vi kombinerer begge disse utstillingene med agility stevner. Vi har også planlagt å dra på NKK Trondheim, NKK Sandefjord og NKK Fauske, og målet vårt er å få utstillingschampionatet på Alfa da hun bare mangler det store certet. Vi håper å få junior championatet på Ember i år, og vi håper også at Bris får et eller to cert i år. Det er selvfølgelig et mål å ta cert på alle utstillingene vi deltar på, og det hadde vært veldig stas hvis noen av aussiene tok cert i Danmark også. Samtidig så er Roskilde en utstilling som vi kombinerer med ferie og jeg synes slike store utstillinger også er en opplevelse i seg selv. Hvilke nasjonale utstillinger vi deltar på dette året planlegger vi etter NKK Sandefjord ut fra om vi har behov for flere cert på eventuelt Bris og Ember. Vi deltar naturlig nok på de lokale utstillingene. 


Det blir en del agility stevner og flere av dem er planlagt ut fra NKK utstillingene. Blir vell mellom 20-25 stevnedager med agility mellom i dag og ut august. Målet vår med Alfa er championat i Norge og Sverige i agility og agility hopp innen september. Bris skal gå sitt første stevne i mai og målet vårt for henne er opprykk til agility og hopp klasse 3 innen september. Begge disse målene er høye, men samtidig blir jeg overhode ikke skuffet over det hvis vi ikke når dem innen september. Bris har jeg ikke sett i konkurranse sammenheng før i agility så for alt jeg vet så trenger hun lengre tid slik som Alfa på å lære seg å prestere på konkurranser. Samtidig har Bris bare latt seg forstyrre hvis det sitter mennesker veldig nært hinderne. Ellers er hun helt i boblen og har ikke hatt den samme lysten som Alfa har til å hilse på mennesker. Alfa er blitt mer og mer stabil og hun går nå mer likt på konkurranser slik som hun er på trening, og hun lar seg ikke like lett forstyrre som før. 

Vi skulle også gjerne startet blodspor igjen og rally lydighet, men dette har vi ikke lagt noen konkrete planer på enda. Vi tar det litt som det kommer og konkurrerer hvis vi finner overskuddet til det mellom alt av utstilling, agility, jobb og familieliv. Jeg håper å få tittelen RLI på Bris og Ember til høsten, men det prioriteres etter utstilling og agility.


Valpekull hos Star of Evaras: Det planlegges både aussie og sheltie kull her hos oss til høsten. Så hvis du er på utkikk etter hund så følg gjerne med på hjemmesiden vår. Både Alfa og Bris skal øyelyses i juni, og Alfa venter også på DNA test. Hvis disse testene ser bra ut så vil vi ha kull på begge til høsten. Vi er i kontakt med flere aktuelle hannhunder og kullet vil bli annonsert i juni/juli når både de siste helsetestene er gjort og hannhund er på plass. Begge har løpetid nå, Bris er i slutten av løpetiden og Alfa midt i. Så forventet løpetid neste gang er om 6-7 måneder. Samtidig så er spesielt Bris sin litt uforutsigbar siden hun ikke har hatt så mange løpetider enda. Tankene mine om kullene, både kombinasjonen av foreldredyr, styrker og svakheter hos individene, m.m vil bli delt når jeg annonserer kullene. Jeg har allerede flere som har spurt oss om valper så det er derfor jeg allerede nå skriver at det planlegges i slutten av 2024. Valpeforespørsler kan dere gjerne vente med å sende til kullet er annonsert. Det er som sagt både helsetester som må på plass og hannhund før det er helt sikkert at det blir kull. Men vi krysser fingrene våre for øyelysingen og DNA testen, og ikke minst så har jeg flere gode hannhunder som vurderes. Er du interessert i valp fra oss så les gjerne den informasjonen som er her på hjemmesiden, både om tispene, om oss og om valper. Vi er også alltid på utkikk etter fórverter / medeiere og ønsker det på valper fra begge kullene. Hvis du er interessert i å være det så les gjerne mer på Fórvert / medeier.