Resultat fra agility stevne i Malå!

20.05.2024

Stevne: Tjamstanhoppet i Malå                    Dato: 18-19.mai 2024

Hunder: RLI AGHI AGI Eagermind Honour The Code - Alfa

og Zitara Stars Cover Angel - Bris

Da er vi kommet hjem fra ferie, og det ble 420 mil med bobilen denne gangen. Vi avsluttet ferien med et agility stevne i Malå. Bris er snart 19 måneder og skulle starte sitt første stevne, hun skulle gå både agility klasse 1 og hopp klasse 1. Mens Alfa enda mangler det siste nappet i agility klasse 2 og skulle jakte cert i hopp klasse 3.

Bris:

Bris jobbet som en stjerne denne helgen og vi hadde kun en utfordring og det var hjulet. Vi har ikke hoppet hjulet i år og hun har bare prøv et par ganger tidligere. Så i de løpene hun ikke var feilfri så var det pga vegring på hjulet. Hun kom igjennom alle sine 5 løp i helgen! Bare det er en prestasjon i seg selv. 

                                 Resultat Bris agility klasse 1:

                                 1.plass

                                 2.plass

                                 1.plass med feilfritt løp og napp!

   Resultat Bris hopp klasse 1:

   3.plass

   1.plass med feilfritt løp og napp!

Vi fikk 2 napp og hvis hun ikke hadde hatt vegring på hjulet kunne vi hatt 4 eller 5 feilfrie løp med napp! Så nå skal vi trene på hjulet framover og slik at hun får god selvtillit på det. Vi har ikke hatt det tilgjengelig i vinter, men nå er endelig utesesongen i gang og vi får trent på mer av agility utstyret. Jeg er svært stolt over at hun også klarte 2 løp i helgen der hun ikke vegret seg for hjulet, fordi det var tydelig at hun ikke syntes det var veldig trygt å hoppe gjennom det. Jeg har delt reels fra stevnet og der ser man tydelig hvor usikker hun er når hun skal hoppe på hjulet. Følg oss gjerne på instagram og / eller facebook for å se filmer fra stevnene våre: 

Alfa:

Alfa fikk som beste resultat 1.plass i agility klasse 2, og her var det en vegringen på hjulet som gjorde at vi ikke fikk feilfritt / napp. Siden hun aldri har hatt problemer med det før så ga jeg en hopp kommando siden hun hadde en fin linje til det, men velger da å løpe på utsiden. Så her skulle jeg tenkt over at vi ikke har hoppet hjulet i hele vinter og vært noe nærmere hjulet og gitt henne mer støtte. I tillegg var vippen hinderet etter og hun drar alltid ekstra på mot felthinderne da de er ekstra belønning for henne. Så jeg skulle ha tenkt over at her må jeg gi mer støtte på hjulet. Svært frustrerende siden vi bare mangler det ene nappet i agility klasse 2 for å få opprykk til agility klasse 3. Hun hadde veldig fine felt i helgen som vanlig og jobbet godt på. Vi var svært nære feilfritt og napp på alle agility klasse 2 løpene våre.


I hopp klasse 3 hadde vi et løp med total overtenning faktisk der hun tar litt egne valg og løper store svinger. Samtidig var det ingen som kom feilfritt gjennom dette løpet da det var en veldig vanskelig bane. Vi får til en del kule kombinasjoner som jeg var fornøyd med. På de to siste løpene så er vi svært nære å gå feilfritt, i det ene løpet er det en flick hun ikke tar. Jeg både viser godt og gir kommandoen tidlig men hun tar fella som ligger rett frem istedenfor, ellers et kjempefint løp! I det siste løpet lar hun seg forstyrre av omgivelsene. Det var ikke gjerde rundt banen og hun begynte å bli sliten og det er årsaken til at dette løpet heller ikke ble feilfritt. 


Så litt stang ut med Alfa denne helgen, samtidig gjør hun mange fine sekvenser med god flyt og klarer mange vanskelige kombinasjoner. Jeg er også svært fornøyd med konsentrasjon hennes da dette er første ute stevnet i år for oss, det er ikke gjerde rundt banen og det er relativt mange startende og en del forstyrrelser. I 4 av 6 løp er hun helt pålogget og jobber uten å la seg forstyrre, mens i 2 av løpende lar hun seg forstyrre. Men til oss å være så er dette en god start på utesesongen! Jeg er også glad for at Alfa er verdens snilleste så når hun lar seg forstyrre så er det ikke slik at hun stikker til en hund eller på noen måte er ufin mot noen. Hun har bare så lyst å hilse på folk. I helgen skjedde dette alltid i det siste løpet for dagen så det kan tenktes at hun var sliten og mindre fokusert på oppgavene jeg gir henne.