Resultat fra agility stevne i Narvik!

05.06.2024

Stevne: Agility stevne i Narvik                       Dato: 1-2 juni 2024

Hunder: RLI AGHI AGI Eagermind Honour The Code - Alfa

og Zitara Stars Cover Angel - Bris

Bris jobbet som en helt denne helgen og jeg var spesielt fornøyd med at det gikk så bra i agility siden felthinderne var av en annen type enn det hun har trent på før. Hun gikk to feilfrie løp med 1.plass og napp på begge løp, så nå har vi fått opprykk til agility klasse 2! Å få det til på bare to stevner er svært stas og vi har virkelig fått betalt for all grunntreningen vår. I hopp dagen etter ble det litt stang ut, et par småfeil som gjør at vi ikke klarer å komme feilfritt gjennom. Det var relativt vanskelige baner til å være hopp klasse 1, så jeg er veldig fornøyd med mange av kombinasjonene vi fikk til. Som beste resultat fikk hun en 1.plass i hopp klasse 1.

Premiene fra lørdag
Premiene fra lørdag


Alfa var ikke helt pålogget denne helgen og det er litt vanskelig å si akkurat hva det er som gjør det. Det kan være miljøet rundt, selv om miljøet denne helgen i utgangspunktet var mye lettere enn sist stevne helg. Jeg lurer også på om hun har en større reaksjon med innbilt svangerskap i etterkant av sist løpetid da hun virker vimsete og ikke helt på. Samtidig jobber vi godt med det utgangspunktet vi hadde i helgen og på lørdag i agility klasse 2 klarer vi å få 1.plass og 2 x 2.plass og vi har nå endelig fått opprykk til agility klasse 3! Så selv om vi måtte jobbe hardt for å komme oss feilfritt gjennom så klarte vi det på tross av litt lavere fart enn normalt og litt ufokusert Alfa. Det skal sies at framgangen hennes totalt sett er stor, og det skal sies at jeg stiller høye krav til henne på bakgrunn av treningen vår. 


I hopp klasse 3 ble det bare stang ut, men vi klarte mange vanskelige kombinasjoner. Hadde hun vært fokusert så hadde minst 2 løp vært feilfrie, for vi ryker på at hun løper en stund uten at jeg får kontakt med henne rett og slett. Men når hun kommer tilbake så går hun veldig bra og klarer det som er vanskelig, så vi skal fortsette å jobbe med kontakt og ikke minst selvbeherskelse. Jeg vet jeg har en god del å jobbe med når det kommer til selvbeherskelsen hennes, og ikke har jeg trent mye på det heller. Vi har en del rutiner i hverdagen som krever selvbeherskelse og for de andre hundene mine har det vært nok til å være relativt god på selvbeherskelse. Alfa trenger nok litt ekstra trening på akkurat den biten, og jeg håper at det vil gi oss framgang og en mer fokusert hund på konkurranser. Hun går nå i agility klasse 3 og hopp klasse 3 så fokuset må være tilstede til en hver tid hvis vi skal klare å gå feilfritt.