Året 2023!

01.12.2023

2023 er snart over og det har gitt oss mange fine minner og flere gode resultater. Vi har oppnådd noen av våre mål for året, mens noen skal vi fortsette å jobbe mot i 2024. 2023 vil alltid være et spesielt år for oss, det var dette året vi bestemte oss for for å starte med oppdrett under navnet Star of Evaras. Jeg har gått på oppdretterskolen hos NKK dette året og håper vårt første kull kommer i årskiftet 2024/2025. Det er fortsatt flere helsetester som skal gjennomføres og meritter som skal oppnås før et kull blir annonsert hos oss. Det jeg kan si er at det allerede er startet en prosess rundt det å finne en god hannhund. Se gjerne Om oss hvis du vil lese mer om mine tanker som oppdretter. Jeg tar imot valpeforespørsler når kullet er annonsert, men tenker du på å få aussie valp i årskiftet 2024/2025 så er det bare å følge med på hjemmesiden, instagram eller facebook siden vår. Kullet vil sannsynligvis bli annonsert i vår hvis alt ligger til rette for en god kombinasjon.

Resultater 2023

Eagermind Honour The Code - Alfa

Utstilling: BIM x 2, 1 cert og 3 CK på NKK utstilling

Agility: Opprykk til klasse 2

Hopp: Opprykk til klasse 2 + 1 napp i klasse 2

Zitara Stars Cover Angel - Bris

Utstilling: BIR valp, 3 x HP valp og excellent som junior.

Rally lydighet: 1.premie i klasse 1


Alfa har blitt mer selvstendig og konsentrert på agility konkurranser og viser stadig mer og mer fram det hun får til på trening i konkurransesammenhenger. Hun har fått bedre konsentrasjon og viser til tider også mer fart på konkurranser. Jeg vet hun har mye mer i seg og hun presterer som oftest mye bedre på trening, men dette potensialet vet jeg vi kan få ut på konkurransebanen også etterhvert. Bris har jeg trent mest miljøtrening og rally lydighet / lydighet med i 2023, men også momenter av agility. Vi er nylig begynt å sette sammen små kombinasjoner for henne nå som hun er over året. Ember har vi jobbet mest miljø trening og rally lydighet / lydighet med dette året.


Ny hund 2023

I starten av året 2023 hadde vi ingen planer om ny hund. Dette i hovedsak fordi jeg tenkte at tre hunder er maks for oss å ha i husholdningen så lenge barna er så unge blant annet. Siden Alfa er min once in a lifetime hund så tenkte jeg at jeg fikk være tålmodig å vente til hun eventuelt fikk valper for så å beholde en selv. Samtidig er det ikke noen garantier for at det blir valper på Alfa, hun skal både gjennom flere helsetester og få flere meritter før jeg vil bruke henne i avl. Så kom det en mulighet vi bare ikke klarte å si nei til og like før sommerferien kom verdens herligste lille aussie valp til oss som heter Eagermind How You Remember Me og som til daglig heter Ember. Les gjerne mer om henne, se stamtavlen og bilder av foreldrene på siden til Ember.

Kennel Eagermind skulle ha sitt siste kull på tispen C.I.B. Nordic UCH N DK FI UCH NV-19'22 DKV-21 BH-VT IAD SPH C RLI RLII RLIII Eagermind Remember The Best som til daglig heter River. Dette er en tispe jeg alltid har likt og hun er faktisk halvsøsteren til Leia som er mor til Alfa. Ikke bare har hun imponerende meritter, men hun har et helt fantastisk gemytt også. Hun skulle i tillegg parres med en hannhund jeg liker svært godt som heter N UCH Sentikki MRK Under Pressure og som heter til daglig Junior. Juniors far Mark har to år etter hverandre blitt dømt til BIR på Crufts blant annet og stamtavlen til Junior er ikke annet enn imponerende. Så denne muligheten tenkte jeg at jeg bare måtte ta. Skulle jeg få en River valp var dette min siste sjanse så da sammen med mannen min ble vi enige om at vi bare måtte ha henne. 


Ember er på deleie med Caroline hos Kennel Eagermind, noe som betyr at hennes første kull blir hos Kennel Eagermind. Dette er bare en fordel for meg siden jeg synes Caroline er en fantastisk oppdretter og hundeeier. Hun er en stor grunn for at jeg kunne starte Star of Evaras, hadde ikke Caroline gitt sitt samtykke til å kunne avle på hunder fra hennes oppdrett ville jeg aldri gjort det. I tillegg har jeg fått mine beste hunder fra henne som i det hele tatt gjorde at drømmen om å bli oppdretter kunne bli mulig. Jeg søker også stadig råd hos henne og tenker jeg bare blir å lære mer av å ha en hund i deleie sammen med henne.


Her er bilde av 4. generasjoner hos Kennel Eagermind, og som man ser er også Tibra i Ember sin stamtavle 💛