Utstilling i Finland og agility stevne i Sverige!

26.02.2024

I helgen har vi vært på reise og deltatt på to dagers agility stevne med Alfa i Sverige og utstilling en dag i Finland med alle hundene. Samtidig kombinerte vi det med en vinterferietur med barna våre. Vi overnattet på hotell både i Sverige og Finland med basseng slik at barna kunne bade hver morgen før vi dro på agility og utstilling. Vi kom til Sverige på fredag og på lørdag deltok jeg med Alfa i agility hopp klasse 2. Etter stevnet dro vi til Tornio i Finland og overnattet der til søndag. I Tornio stilte vi alle tre hundene på utstilling og dro like etter til Luleå i Sverige for å rekke å gå agility klasse 2 med Alfa. Spesielt Bris og Ember har fått masse gode erfaringen på denne turen. Overnatting på to ulike hotell, delta på utstilling og å få være inne i hundehallen og trene på fokus og ro mens andre går agility er svært verdifull trening for unghundene.

Hundsportcentrum Nord
Hundsportcentrum Nord

Utstilling: Finland - Tornio                    Dato: 25.februar 2024

Hunder: RLI AGHI AGHII AGI Eagermind Honour The Code - Alfa

Eagermind How You Remember Me - Ember

Zitara Stars Cover Angel - Bris

Resultat utstilling: 

Bris: Det ble knapt med tid å stille alle tre hundene i Finland siden sheltiene gikk samtidig som aussiene, det ente da opp med at Kristoffer stilte Bris mens jeg stilte aussiene. Bris gjorde en god innsats og fikk blant annet skryt for god pels, ellers likte ikke dommeren så mye. Det er fortsatt god trening siden hun er junior, og hvem vet, plutselig møter vi en dommer som liker litt små sheltier. Hun er i nedre del av rasestandarden, men fortsatt akkurat innenfor. Det var stor konkurranse og den største juniorklassen vi noen gang har deltatt i.

Ember: Dette var Ember sin først utstilling og med lite utstillingstrening sammen med andre så var jeg litt spent. Hun imponerte meg og viste seg fram for dommeren som hun ikke skulle gjort annet, hun sto helt i ro mens dommeren sjekket over henne og hun sto også fint og rolig sammen med de andre hundene. Hun fikk excellent og ble 2.JKK så vi var nært juniorcertet, hunden som fikk 1.JKK ble både BIR, BIS junior 3 og BIS 2 så det var en fin junior som tok juniorcertet.

Alfa: Hun hadde lagt igjen det meste av pelsen sin hjemme. Hun røytet ikke så mye på denne tiden i fjor så jeg hadde troen på mer pels når jeg meldte på. Jeg har stilt henne med mindre pels før, men hun får blant annet et litt merkelig helhetsinntrykk når hun mangler nesten alt av underull. Dommeren likte henne ganske godt på tross av lite pels og det ble exellent med CK og 3.BTK.


Stevne: Hundsportcentrum Nord / Agility               Dato: 24-25.februar 2024

Hund: RLI AGHI AGHII AGI Eagermind Honour The Code - Alfa

Resultat lørdag hopp klasse 2:

Alfa hadde to løp med disk og et veldig fint løp med 5 feilpoeng, 1.premie og 2.plass - Alfa har nå fått AGHII tittelen. Vi var bare to som kom oss igjennom det siste løpet da alle banene i helga var av høy vanskelighetsgrad til klasse 2 å være, samtidig var de veldig morsomme å gå og vi er jo svært klare for klasse 3 (men mangler et napp / et feilfritt løp i klasse 2), så det var god trening å gå disse banene. Den ene feilen som førte til 5 feilpoeng var en "rundt" der jeg trenger å stikke motsatt vei, jeg følger tett opp til hinderet men skulle stått i ro til hun hadde tatt sats. For hun tar ikke sats men stopper opp og tar et steg til side mot retningen til neste hinder. Jeg får henne til å hoppe hinderet når jeg bruker en til kommando, men hun får en vegring siden hun stopper helt opp før hun tar sats og hopper.

Resultat søndag agility klasse 2:

Alfa fikk en disk og gikk et supert løp med 5 feilpoeng, 1.premie og 2.plass. I dag ble det også en vegring som gjør at vi ikke får nappet. Hun skulle ta en flick og istedefor å ta hinderet så like før hun skal satse så ser hun rett og slett på publikum og dermed går hun akkurat på utsiden av hinderet. Så hun tar en flik uten å treffe hinderet rett og slett, når jeg så gjør en ny flick så tar hun det kjempe fint. Så rett og slett bare ukonsentrert i et øyeblikk som gjør at hun ikke treffer hinderet siden hun ser en annen retning i 1 sekund. Ellers gikk hun et fint løp med godt fokus. Alle feltene satt også i dag, og hun har faktisk aldri hatt feiltfeil på konkurranser og det er jeg svært stolt av for det har vi trent mye på! I tillegg viste vi ikke om vi rakk agilityløpet vårt siden vi stilte i Finland samme dag så vi hadde ikke trent felt på mange uker. Vi etteranmeldte oss på lørdagen når vi fant ut at vi kanskje kunne rekke begge deler, så det var egentlig ikke planlagt å gå agility på søndagen.

Ember
Ember